<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=193089" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пребита жена ...

Болницата във Враца може да остане без лекари и сестри (видео)

09 Август 2023
0 568

Болницата във Враца може да остане без лекари и сестри, показва NOVA.

Детското отделение се опразва, а до седмица изтичат и предизвестията на медиците. Ръководството на лечебното заведение се опитва да се справи със ситуацията, но проблемът все още не е разрешен.

По думите на педиатъра и член на УС на БЛС д-р Бисер Тодоров, който също напуска, не става въпрос за стачка или протест.

Ситуацията е от 7 години. Основната причина е непосилните и невъзможни условия на труд, в които извършват работата си лекарите. Невъзможността да излезем в отпуск, работейки при минимално количество необходими лекари. Общо за отделението натрупаният платен годишен отпуск е над 700 дена. Имаме колеги с по 80 дена, аз съм с 51 дена платен отпуск, който не мога да използвам.“, разяснява д-р Тодоров.

Болницата във Враца може да остане без лекари и сестри (видео)
д-р Бисер Тодоров

Затварят болница заради липсата на вода (видео)

Проблемът е необходимостта да се покрие 24-часов график на смени в отделението.

“Втората причина, разбира се, е обидно ниското заплащане. Договорът, който ме накараха да подпиша още януари месец е за 1430 лв. Това говорим за лекари-специалист с 30 г. трудов стаж.“, говори още медикът.

Живка Стоянова, която е майка на три деца, споделя, че родителите в града са много притеснени, защото децата им няма къде да бъдат лекувани. Те настояват за отговори от директора на болницата.

Той и Областният управител на Враца Надя Донкинска отказват да застанат пред камера.

По-рано Донкинска споделя в свое изказване, че болницата няма възможност да осигури по-атрактивно възнаграждение за лекарите и че се нуждае от държавна финансова помощ.

Болницата във Враца може да остане без лекари и сестри

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции