<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=193554" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 160 000 души ...

Закъсненията и отмяната на полети на WizzAir били заради независещи от тях обстоятелства

11 Август 2023
0 186

Закъсненията и отмяната на полети на WizzAir били заради независещи от тях обстоятелства, пише Дневник. Това уверява унгарската нискотарифна авиокомпания в изпратена позиция, като уточнява, че се стреми да поддържа “най-високи стандарти за удовлетвореност на своите клиенти”.

Поводът за позицията е обявеното на 10 август от Главна дирекция “Главна въздухоплавателна администрация” (ГВА). Стана ясно, че от началото на 2023 г. са получени над 500 жалби от пътници на авиокомпанията. Над 200 от тях пък не са били обработени от унгарския авиопревозвач. Само през миналия месец на международните летища в България са били регистрирани 38 отменени полета на WizzAir. Други 69 са били с повече от 2 часа закъснение.

България настоява WizzAir да ограничи отмяната и закъсненията на полети

Закъсненията и отмяната на полети на WizzAir били заради независещи от тях обстоятелства
Снимка: iStock

От компанията допълват, че са увеличили броя на самолетите и са осигурили допълнителни.

Направени са и промени в работните часове на екипажите спрямо законовите норми. Добавено е и повече време между полетите, за да се повиши гъвкавостта на разписанието.

“Тези усилия доведоха до по-успешно и точно изпълнение на полетите тази година в България, като резултатите са над средните спрямо основните конкуренти на WizzAir. Тази година авиокомпанията регистрира повече полети в графика си, като 99.38% от тях са били успешно изпълнени от и до България”, обясняват от унгарската нискотарифна авиокомпания.

От позицията става ясно, че отменените полети са били често предизвикани от обстоятелства и фактори извън техния контрол. Като например пожарът на летище Катания, стачки в индустрията. Ограничения от контрола на въздушното движение, метеорологични условия и предизвикателства във веригата за доставки.

От авиокомпанията уверяват, че се отнасят “много сериозно към обратната връзка и получените жалби от пътници, като почти всички, които са били подадени директно на сайта на авиокомпанията от български пасажери, се разглеждат в рамките на 2 седмици”.

Закъсненията и отмяната на полети на WizzAir били заради независещи от тях обстоятелства

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции