<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=193815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европейско п...

Зукърбърг: Мъск е несериозен за битката в клетка

14 Август 2023
0 104

Зукърбърг: Мъск е несериозен за битката в клетка. Милиардерът добави, че е „време да продължим напред“. Това съобщи BBC по повод организирането на битка в клетка между двамата влиятелни мъже.

В публикация в новата си социална мрежа “Threads” шефът на Meta публикува, че е предложил на Мъск „истинска среща“. В отговор той обаче само си “намирал извинения”.

Мъск пък беше публикувал по-рано в неделя в собствената си социална мрежа “X” (новото име на Twitter – бел.ред.), че е готов да се бие още в понеделник.

Зукърбърг: Мъск е несериозен за битката в клетка
Снимка: Wikimedia Commons | License details

Милиардерите се съгласиха за битка през юни, предизвиквайки огромно медийно внимание.

Въпреки че се подтикват един друг от месеци, съперниците все още не са си съобщили дата. Това навежда на мисълта, че двубоят може би никога няма да се състои.

Вербалната война между двамата се задълбочи след стартирането на “Threads” през юли. Тогава конкурентното приложение на “X” привлече повече от 100 милиона регистрации за по-малко от седмица.

Въпреки това “X” остава с преднина около 350 милиона потребители. Но Мъск заплаши да съди Facebook за “незаконно присвояване на търговските тайни на Twitter”. Мета отрича твърденията.

Поканиха Илон Мъск и Марк Зукърбърг да се бият в Колизеума в Рим

Миналата седмица Зукърбърг каза, че е предложил 26 август като дата за битката в клетка. След това в петък министърът на културата на Италия каза, че е говорил с Мъск страната да стане домакин на среща и тя да се проведе като благотворително събитие.

Зукърбърг: Мъск е несериозен за битката в клетка
Снимка: Flickr | License details / Creator: Anthony Quintano 

В неделя обаче шефът на Meta публикува в “Threads”: „Илон няма да потвърди датата. Ако той някога се заеме сериозно с истинска среща и официално събитие, знае как да се свърже с мен. В противен случай е време да продължа напред. Ще се съсредоточа върху това да се състезавам с хора, които приемат спорта сериозно.“

В отговор Мъск нарече шефа на Meta “пиле”.

Странната идея за битката между двамата започна през юни, когато Мъск написа в Twitter, че е „готов за битка в клетка“ със Зукърбърг.

Шефът на Мета, който вече посещава тренировки по смесени бойни изкуства (ММА) и наскоро спечели турнири по жиу-жицу, просто отговори с „изпратете ми местоположението“.

Зукърбърг: Мъск е несериозен за битката в клетка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции