<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=193899" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Някои неудоб...

Обявиха нова поръчка на стойност близо 5 милиона лева за МиГ-овете

14 Август 2023
0 128

Обявиха нова поръчка на стойност близо 5 милиона лева за МиГ-овете, предаде Mediapool.

Поръчката е за ремонт на кутии на самолетни агрегати за изтребителите МиГ-29. Прогнозната стойност на поръчката е 4 700 000 лева с ДДС. Срокът за подаване на оферти е средата на септември.

МО сключи и договор за ремонт на шест двигателя за старите съветски машини мината седмица. Изпълнителят е полската държавна компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 2 S. Стойността на поръчката е над 20 млн. лева. Преди това пък закупи два двигателя от Полша.

Поддръжката на МиГ-овете е изключително затруднена заради войната в Украйна. МО пуска различни поръчки за МиГ-овете, но не всички са успешни.

Обявиха нова поръчка на стойност близо 5 милиона лева за МиГ-овете

Никой не желае да ни достави ремонтирани двигатели за МиГ-29

България ще използва МиГ-овете до постигане на пълна оперативна готовност на новите самолети F-16 Block 70, което не е ясно кога ще стане. Първите новозакупени изтребители от САЩ машини се очакват да пристигнат през 2025 година. Но след това ще са необходими до около две години за усвояването им.

Заради проблемите с поддръжката на МиГ-овете е възможно България отново да получи помощ от други страни членки на НАТО.

Другите две държави в НАТО, които разполагат с МиГ-ове са Полша и Словакия. За разлика от тях, България отказа да помогне с тях на Украйна, тъй като са единствената опция за охрана на въздушното ѝ пространство.

Обявиха нова поръчка на стойност близо 5 милиона лева за МиГ-овете

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции