<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=193956" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Наказват слу...

Тръмп получи нови обвинения за подмяната на вота в Джорджия

15 Август 2023
0 79

Тръмп получи нови обвинения за подмяната на вота в Джорджия, информира Reuters. Съдът в американския щат го обвини в опит да отмени загубата си на изборите през 2020 г. от демократа Джо Байдън.

Обширният обвинителен акт включва още 19 обвиняеми от екипа на бившия президент с общо 41 криминални прояви. Всички подсъдими са обвинени в рекет, който предвижда наказание до 20 години затвор.

Тръмп получи нови обвинения за подмяната на вота в Джорджия
Тръмп в Алабама. източник: AP

Тръмп нарича “глупости” повдигнатите срещу него обвинения

Документът цитира редица престъпления, за които се твърди, че Тръмп или неговите сътрудници са извършили преди изборите на 3-и ноември 2020 г. до септември 2022 г., включително лъжливи показания пред законодателите, че е имало изборна измама и призоваване на държавни служители да променят резултатите.

В него също се казва, че подсъдимите са се опитали да подкопаят изборния процес в САЩ, като са представили фалшиви листове с избиратели и членове на Избирателната колегия, която избира президента и вицепрезидента.

Тръмп получи нови обвинения за подмяната на вота в Джорджия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции