<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=194015" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж опитал да...

Пътят до хемодиализата се е превърнал в сериозно изпитание за възрастна жена (видео)

15 Август 2023
0 84

Пътят до хемодиализата се е превърнал в сериозно изпитание за възрастна жена. Това става ясно от материал на bTV по темата.

Историята е пореден стряскащ разказ за тежкото ежедневие на българите със здравословни проблеми. И безхаберието от страна на институциите, които са сякаш безсилни в една такава ситуация.

Става дума за неподвижна жена с множество заболявания, която поддържа живота си на хемодиализа. За да стигне до болницата, три пъти в седмицата тя трябва да бъде извеждана с инвалидна количка от дома си, а това е непосилно за близките ѝ.

За 75-годишната жена се грижи нейната дъщеря – Звезда Иванова.

От болницата в Сливен осигуряват транспорт до отделението по хемодиализа, но при условие, че болната ги чака пред блока. Дъщеря ѝ, която е неин социален асистент, търси помощ от институциите, защото сама не може да я изведе от къщи.

Откраднаха кутия за дарения за самотна майка на хемодиализа (видео)

Пътят до хемодиализата се е превърнал в сериозно изпитание за възрастна жена (видео)

Отговорите

„Първо звъннах на доктора от хемодиализата, той ми каза, че нищо не може да направи. Каза – ако искате, обърнете се към пожарната. Звъннах в пожарната, те ми казаха “нямаме такава мобилна група, плюс това сме в сезон, в който има много пожари и не можем три пъти в седмицата да идваме по два пъти да сваляме жената”, споделя Звезда.

Шофьорът на буса, който транспортира жената за хемодиализа, също е отказал.

Трябва да има някакъв санитар в тази линейка, който да дойде и да ми помогне”, смята дъщерята.

Директорът на областната болница в Града на стоте войводи д-р Васислав Петров обяснява, че здравното заведение няма ангажимент да помага на пациентите с придвижването до линейката. Болницата няма и щат за човек, който да се заеме с подобна грижа.

Има ли изход от тази наистина кошмарна ситуация? Гледайте повече по темата във видеото!

Пътят до хемодиализата се е превърнал в сериозно изпитание за възрастна жена

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции