<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=194244" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тръмп получи ...

САЩ дариха камери, с които сръбските полицаи да патрулират

16 Август 2023
0 157

САЩ дариха камери, с които сръбските полицаи да патрулират. От 1 септември пътната полиция в Сърбия ще използва по време на пътни проверки 60 камери, поставени на униформите на пътните полицаи. Това предаде NOVA. Устройствата ще се използват и в служебните автомобили без полицейски маркировки.

Кристофър Хил – американският посланик в Белград – обясни вчера защо САЩ финансира поставянето на камери върху униформите на сръбските полицаи.

САЩ дариха камери, с които сръбските полицаи да патрулират

“Става въпрос за балансиране на властта на държавата с правата на отделния човек. Тези камери осигуряват прозрачност и гарантират, че правата на всеки се зачитат“, посочи Хил в съобщение в социалната мрежа “X” (доскоро Twitter) на американското посолство.

“Пътна полиция” въведе нови мерки срещу нарушителите на пътя в София

Хил добави, че САЩ ще финансират камерите на униформите на сръбската полиция в името на прозрачността и безопасността на всички нас”.

“Благодаря на Министерството на вътрешните работи за силно партньорство в това, както и в много други усилия, за подобряване на върховенството на закона в Сърбия“, се казва в съобщението с хаштаг “прозрачността изгражда доверие“. 

САЩ дариха камери, с които сръбските полицаи да патрулират

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции