<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195144" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пригожин с пъ...

Евгений Пригожин е загинал в самолетна катастрофа? (видео)

23 Август 2023
0 3688

Евгений Пригожин е загинал в самолетна катастрофа? Световните агенции съобщават, че ръководителят на “Вагнер” е сред пътниците на разбил се самолет.

Федералната агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата на самолета Embraer, станала в Тверска област в сряда. Сред пътниците е бил Евгений Пригожин, се казва в изявление на Федералната агенция за въздушен транспорт, цитирано от ТАСС.

По информация на BBC на борда е имало общо десет души. Осем тела са открити на мястото на катастрофата. Самолетът е бил във въздуха по-малко от половин час.

В социалните медии бяха публикувани кадри на разбилия се самолет.

“Започнато е разследване на катастрофата на самолета Embraer, станала тази нощ в Тверска област. Според списъка на пътниците сред тях е името и фамилията на Евгений Пригожин“, отбелязват от Федералната агенция за въздушен транспорт.

Самолетът се е запалил при удара в земята.

Свързан с “Вагнер” Telegram канал Grey Zone съобщи, че самолетът е бил свален от ПВО в Тверска област, северно от Москва.

Пригожин с първо обръщение след похода към Москва (видео)

Преди два дни Пригожин публикува видео от Африка, но не е известно кога е било заснето.

На кадрите се вижда, че той е насред пуста местност, облечен в камуфлажно облекло и с оръжие в ръце. В далечината се виждат още въоръжени мъже и пикап.

Работим. Температурата е +50 градуса по Целзий – точно както ни харесва. „Вагнер” провежда разузнаване и издирвателни действия. Правим Русия велика на всички континенти, а Африка – по-свободна. Справедливост и щастие за африканските народи. Превръщаме в кошмар живота на ИДИЛ, „Ал Кайда” и другите бандити. Взимаме на служба истински бойци и продължаваме да изпълняваме задачите, които са ни поставени. Дадохме обещания, които ще изпълним”, се казва във видеообръщението, публикувано в Telegram.

През юни лидерът на „Вагнер“ обяви „марш на справедливостта“ срещу Москва и поведе неуспешен бунт срещу руските въоръжени сили. през Тогава напрежението между него и Москва ескалира. Смятаният за приближен до президента Владимир Путин обвини ръководството на руското Министерство на отбраната за ракетни удари по лагери на неговите наемници.

Евгений Пригожин е загинал в самолетна катастрофа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции