<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195221" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майката на об...

Руди Джулиани се предаде в затвор в Джорджия по делото срещу Тръмп

24 Август 2023
0 215

Рудолф Джулиани, бившият личен адвокат на Доналд Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк, се предаде в затвора в окръг Фултън в щата Джорджия, предавa CBS News.

Към него са повдигнати щатски обвинения, произтичащи от негови действия, за да отмени загубата на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп на изборите през 2020 г.

Руди Джулиани се предаде в затвор в Джорджия по делото срещу Тръмп
Руди Джулиани. Снимка от ареста му. източник: Fulton County Sheriff’s Office / CBS

Тръмп получи нови обвинения за подмяната на вота в Джорджия

Джулиани беше осъден да плати гаранция от 150 хил. долара. Той не трябва да оказва и влияние върху никого от останалите 18 обвиняеми или свидетели по делото, според съдебните документи.

Седем други подсъдими покрай Тръмп по наказателното дело също са се предали в затвора в Атланта. То е заведено от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис.

В Ню Йорк преди да отлети за Атланта Джулиани отрече да е извършил нередности и защити Тръмп.

Чувствам се много, много добре от това, защото чувствам, че защитавам правата на всички американци.”, каза той пред репортери.

Джулиани изигра важна обществена роля в усилията на кампанията на тогавашния президент да прокара фалшиви твърдения за широко разпространени измами на изборите през 2020 г. 

Руди Джулиани се предаде в затвор в Джорджия по делото срещу Тръмп

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции