<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195280" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 6 държави пол...

Появи се първи заподозрян за самолетната катастрофа с Пригожин

24 Август 2023
0 626

Появи се първи заподозрян за самолетната катастрофа с Пригожин.

Това е пилотът Артьом Степанов. Преди време той беше засегнат от санкциите на САЩ заради връзката му с лидера на “Вагнер”. Това се посочва в новинарските канали в Telegram Sirena и SHOT. Както и в канала Baza, който е свързан с Службите за сигурност на Русия.

Ето кои са били спътниците на Евгений Пригожин в разбилия се самолет

Според каналите, Степанов е имал пълен достъп до самолета и се издирва от правоохранителните органи. Той обаче е заминал за Камчатка преди самолетът да се разбие, пише Newsweek.

Там следите му се губят. Единственото, което брат му заявил, е, че трети ден няма връзка с него. 

Частен самолет на Пригожин, който е пътувал от Москва за Санкт Петербург, се разби близо до село Куженкино в Тверска област в сряда вечерта. Това се случи точно два месеца, след като той поде неуспешно въстание срещу висшето ръководство на Кремъл, призовавайки военното ръководство за некомпетентност във войната на Путин в Украйна.

Всички 10 души на борда на самолета – седем пътници и трима членове на екипажа – са загинали при инцидента, съобщи руското министерство на извънредните ситуации. Причината за катастрофата не е ясна.

Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия съобщи, че Пригожин е в списъка на пътниците.

Появи се първи заподозрян за самолетната катастрофа с Пригожин

Свързаният с “Вагнер” Telegram канал Grey Zone съобщи, че Пригожин е убит, но смъртта му все още не е официално потвърдена.

По-рано бе съобщено, че телата на Евгений Пригожин и неговия заместник Дмитрий Уткин са разпознати. Това обаче също не е потвърдено.

Появи се първи заподозрян за самолетната катастрофа с Пригожин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции