<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195333" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР вече ще и...

Запознайте се с младежа, дрифтил с червената кола по жълтите павета (видео)

24 Август 2023
0 2708

Запознайте се с младежа, дрифтил с червената кола по жълтите павета. Той е на 20 години. Името му е Георги Фиков. Вероятно родителите му са богати, защото кара скъпа кола.

По неофициална информация в сряда вечерта младежът е шофирал опасно по булевард „Черни връх“. Подаден е сигнал на полицията, които опитват да го спрат. Започва гонка, която приключва на площад „Славейков“. Според официалната информация на полицията Фиков наистина е спрян, но само за рутинна проверка.

Кои правила не спазвам? Сега как да не ги спазвам? Искат да ми направят проби за наркотици и алкохол, които ще излязат отрицателни“, казва пред bTV Георги Фиков, докато е спрян от служителите на реда и изчаква.

Отново спряха дрифтаджията от жълтите павета

Преди седмица прокуратурата се самосезира за незаконните гонки и дрифтове по жълтите павета в София. Това стана след кадри в социалните мрежи, на които се вижда как шофьори на скъпи спортни коли дрифтират в центъра на столицата. Оказва се, че една от колите е управлявана отново именно от Георги Фиков.

Запознайте се с младежа, дрифтил с червената кола по жълтите павета (видео)

„Направиха ми акт на 8-ми или 9-ти, аз си понесох наказанието“, обяснява Фиков.

От столичната полиция обясняват, че след дрифта на жълтите павета в началото на август, Георги има издаден акт.

Книжката му още не е отнета.

Не е минал законовия период за подаване на възражения към съставения акт и ние не можем да отнемем свидетелството за управление. Трябва първо ние да спазваме закона, за да го изискваме и от гражданите“, каза комисар Николай Крушарски от „Пътна полиция“ към СДВР.

Свидетел на дрифта на Фиков на жълтите павета е експертът по пътна безопасност Диана Русинова. По нейни думи в повечето случаи при подобни нарушения шофьорите обжалват актовете.

Преди година 20-годишният шофьор се сблъска със скъпия си автомобил с друга кола на пътя Ахтопол – Царево. За малко не се стигна до жертви. Тогава младият шофьор е влязъл в завой с над 100 км/час при ограничение 30 км/час.

Година по-късно същият шофьор дрифти с нов луксозен автомобил по софийски улици.

Запознайте се с младежа, дрифтил с червената кола по жълтите павета (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции