<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195383" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Божков във Face...

Засекретиха делото “Дебора”

25 Август 2023
0 1194

Засекретиха делото “Дебора”. “Сега” съобщи, че районната прокуратура в Стара Загора е отказала да отговаря на всякакви въпроси, свързани с делото за обезобразяването на 18-годишното момиче.

Прокуратурата обяви в понеделник, че резултатите от тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична – са готови. Но не бяха разкрити никакви подробности.

Медията изпраща въпроси до районната прокурорка Таня Димитрова, която е и говорител на институцията. Питанията са “Какво е изследвано с тази експертиза и какви са изводите от нея?”, “Дали се чакат резултати и от други експертизи?” Ако да – какви експертизи, на какво, и има ли прогнозен срок за приключването им. Също така е попитано “Дали предстоят други процесуално-следствени действия, преди разследването да бъде прието за приключено от прокуратурата?”

Наблюдаващ прокурор по делото “Дебора”: Не ни е оказван натиск (видео)

Отговорът, подписан от Димитрова идва след 3 дни. “На основание чл. 198 от НПК наблюдаващият прокурор не разрешава разгласяване на информация от разследването”. Това гласи той.

Засекретиха делото &#8220;Дебора&#8221;

Сайтът “За истината” съобщи в понеделник, че въпросната ДНК експертизата не е открила биологичен материал от Дебора по дрехите на обвиняемия. Включително и кръв. Намереният на мястото на престъплението отпечатък от обувка в кръвта по земята не е на Николаев. Това пише медията, цитирайки свои анонимни източници. До момента Районната прокуратура не е опровергала тези твърдения. 

Районната прокуратура в Стара Загора обедини двете разследвания, водени срещу 26-годишния мъж. Беше съобщено, че до обединяването на делата се е стигнало, след като прокурорите анализирали събраните доказателства от разпити на свидетели. В това число – допълнителен разпит на пострадалата, писмени доказателства, допълнителна съдебномедицинска документация, представена от адвоката на Дебора, заключенията по комплексната петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична.

Интересно е, че прокуратурата подробно информира за резултата от медицинската експертиза, но не разкри какво е показала ДНК експертизата. Съдебни лекари споделят, че не винаги по всяко петно от кръв може да се направи ДНК експертиза. Причината е, че трябва да бъдат намерени клетки с ядро.

Вчера обвинението съобщи, че Николаев ще има три обвинения по обединеното дело – принуда, закана с убийство и две средни телесни повреди, причинени с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Засекретиха делото “Дебора”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции