<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195438" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ryanair отмени п...

Според Пентагона няма данни ракета земя-въздух да е свалила самолета на Пригожин (видео)

25 Август 2023
0 200

Според Пентагона няма данни ракета земя-въздух да е свалила самолета на Пригожин. Все още не е ясно какво се е случило с основателя на „Вагнер”, пише NOVA.

Путин наруши мълчанието за самолетната катастрофа с Пригожин (видео)

Два дни след като частният самолет на Евгений Пригожин се разби на път от Москва за Санкт Петербург, все още много неизвестни остават. Въпреки че Владимир Путин наруши мълчанието си и 24 часа след инцидента поднесе съболезнования за жертвите, не е съвсем ясно каква е съдбата на създателя на наемническата групировка “Вагнер”.

Според Пентагона няма данни ракета земя-въздух да е свалила самолета на Пригожин (видео)
снимка: NOVA

Междувременно Пентагонът отхвърли версията, че ракета земя-въздух е свалила самолета на Пригожин.

„Първоначалната ни оценка е, че вероятно Пригожин е бил убит. Продължаваме да оценяваме ситуацията. В момента не разполагаме с никаква информация, която да потвърждава съобщенията в пресата, според които ракета земя-въздух е свалила самолета. Смятаме, че тази информация е неточна. Нищо не сочи и няма информация, според която да е имало ракета земя-въздух”, посочи говорителят на Пентагона Пат Райдър.

В публикувана днес актуална информация за разследването британското Министерство на отбраната отбеляза, че все още няма окончателно доказателство, че Пригожин е бил на борда на самолета. Въпреки това, според Лондон, е много вероятно той наистина да е мъртъв.

Според Пентагона няма данни ракета земя-въздух да е свалила самолета на Пригожин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции