<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195494" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дания иска да...

Състезанието “Обиколка на България” променя движението през уикенда в София

25 Август 2023
0 150

Състезанието “Обиколка на България” променя движението през уикенда в София, съобщават от пресцентъра на Столичната община. Стартът на обиколката ще бъде даден на 26-ти август пред храм-паметник „Александър Невски“, където състезатели от 28 държави, организирани в 21 отбора, преминат 1 км пролог, за да бъдат излъчени носителите на четирите лидерски фланелки.

Забраняват се престоят и паркирането на превозни средства от 22 ч. на 25 август до 20.30 ч. на 26 август на паркингите на пл. “Св. Александър Невски”, както и от 7 до 10 часа на 27 август на моста пред Национален стадион “Васил Левски”.

Състезанието &#8220;Обиколка на България&#8221; променя движението през уикенда в София
Снимка: iStock

Колите на Google тръгват на нова обиколка в България

Забранява се и влизането в двете посоки на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на следните места: от 16:00 до 20:30 часа на 26 август по: ул. “Оборище” между бул. “Васил Левски” и ул. “Г. С. Раковски”; ул. “11 август” между ул. “Московска” и пл. “Св. Александър Невски”; ул. “Дунав” между ул. “Московска” и пл. “Св. Александър Невски”; ул. “15 ноември” между бул. “Цар Освободител” и пл. “Св. Александър Невски”; ул. “Московска” между ул. “11 август” и ул. “Дунав”, както и от 8:15 до 9:30 часа на 27 август по ул. “Ген. Гурко” в участъка между бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. “Васил Левски”, с изключение на колите на обществения транспорт.

Колоездач спира по време на състезание, за да прегърне баба си (видео)

На 26 август (събота) има пролог за определяне носителите на лидерските фланелки. В неделя предстои първият етап, който е разделен на два полуетапа: първият е от София до Пирдоп, а вторият – от Пирдоп до Троян.

От АПИ напомнят, че по време на състезанието, което продължава до 31 август, ще бъдат налагани промени в движението в страната.

Видео: YouTube / Българска Федерация Колоездене / Tour of Bulgaria 2021 Highlights

Състезанието Обиколка на България променя движението през уикенда в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции