<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195633" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин иска бо...

Продават имението на Сталин на търг (видео)

27 Август 2023
0 772

Продават имението на Сталин на търг.

Бившата извънградска къща на Йосиф Сталин, по-скоро имение, ще бъде продадено до края на годината, пише “Ведомости”. През четвъртото тримесечие на 2023 г. “Дом.РФ” предвижда да проведе търг за продажба на имението “Липки”, намиращо се в района Митищи в Подмосковието.

Путин иска бойците на “Вагнер” да подпишат клетва за вярност към Русия

Продават имението на Сталин на търг (видео)

Имението по-конкретно се намира в селището Вешки близо до Околовръстния път на Москва. Общата площ на сградите на територията на комплекса е около 4000 квадратни метра, имението включва и парцел от 38,4 хектара.

Парите

Първоначалната цена която ще бъде обявена при продажбата на търг на имота още не е определена, казва представител на “Дом.РФ”. Обаче “Ведомости” пише, на основата на мнението на експерти по недвижими имоти, че имението се оценява на 400-500 милиона рубли (около 5-6 млн. долара).

Представителят на държавната компания казва също, че имението е прехвърлено под управлението на “Дом.РФ” с решение на правителствената Комисия за развитие на жилищното строителство.

Къщата

Имението “Липки” е построено през XIX век. Неговият първи собственик е бил търговецът и кмет на Москва Александър Алексеев. Той строи къща на територията на имението и засажда липов парк.

След Октомврийската революция комплексът е национализиран. Като отначало в него се помещава училище-интернат.

Сталин се настанява в това имение през 1932 г., след смъртта на съпругата си Надежда. Той живее в “Липки” две години, след което се премества във вила в Кунцево.

След смъртта на Сталин имението “Липки” се използва от високопоставени държавни служители.

От 1989 г. в комплекса се помещава извънградски рехабилитационен център за деца с тежки заболявания. А от 2004 г. комплексът е затворен за реконструкция.

Източник: Money

Продават имението на Сталин на търг (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции