<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195637" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Усик нокаути...

Нургюл Салимова: Ще се състезавам само под българския флаг (видео)

27 Август 2023
0 911

Нургюл Салимова: Ще се състезавам само под българския флаг. Това сподели пред bTV младият талант след грандиозния си успех на Световната купа по шахмат в Баку. 

Момичето допълни, че за момента не е получавала официални покани от други страни да участва за тях. Но са водени неофициални разговори за това. Нургюл обаче е категорична, че към този момент ще се състезава само под флага на България. Тя искрено се надява проблемите в Българската федерация по шахмат скоро да се решат.

Нургюл Салимова: Ще се състезавам само под българския флаг (видео)
Снимка: Скрийншот, видео bTV

„Не знам какво да кажа за Българската федерация по шахмат, тъй като и те не знаят какво да кажат. Има безброй проблеми в нашата федерация. Не знам вече и колко федерации са, не ги следя, тъй като няма ползва. Просто съм се концентрирала върху моята си работа и да свърша това, което зависи от мен. Пък останалото ако се оправи, надявам се да се оправи”, каза с надежда Салимова.

Нургюл Салимова от родното селце: Играх добре заради семейството ми (видео)

“Много неща ми дават сили да продължа напред – главно родителите ми и мечатата ми. Тя е да стигна най-високо ниво в шахмата“, сподели най-съкровените си мисли Нургюл.

Във вторник (29 август) тя ще даде официална пресконференция заедно с нейния екип.

Нургюл Салимова: Ще се състезавам само под българския флаг

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции