<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195704" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лора Христов...

Заради целувката: ФИФА отстрани президента на Испанската футболна федерация

27 Август 2023
0 1426

Заради целувката: ФИФА отстрани президента на Испанската футболна федерация, предаде NOVA. Луис Рубиалес предизвика голям скандал около себе си, след като целуна по устните Джени Ермосо. Това се случи по време на церемонията след победата на Испания на Световното първенство по футбол за жени в неделя.

Президент на футболна федерация може да се раздели с поста си заради… целувка (видео)

Рубиалес заяви на следващия ден: Напълно сгреших, трябва да го призная”.

Последва извинение: “Беше без лошо намерение в момент с много вълнения. На момента го възприехме като нещо естествено, но навън се заформи суматоха. Трябва да се извиня, да се поуча от това и да разбера, че когато си президент, трябва да си по-внимателен

Заради целувката: ФИФА отстрани президента на Испанската футболна федерация

Рубиалес беше критикуван от някои министри от испанското правителство и попадна под обстрел в социалните мрежи. Испанският министър по въпросите на равенството Ирене Монтеро заяви: “Това е форма на сексуално насилие, от което жените страдат ежедневно”. 

Испанските футболни шампионки отказват да играят докато президентът на федерацията не подаде оставка

Испанските футболни шампионки дори отказаха да играят докато президентът на федерацията не подаде оставка. В общо изявление, подписано от профсъюза им FUTPRO, футболистките от тима, който спечели титлата на финала срещу Англия, поставиха ултиматум на президента.

ФИФА и испанските власти започнаха разследване срещу шефа на федерацията.

В петък Рубиалес заяви, че “фалшивият феминизъм” се опитва да го убие.

Той твърдеше, че Ермосо е дала съгласие за целувката преди това: “Казах ѝ да забрави за пропуснатата дузпа и ѝ казах: “Малка целувка?”, а тя ми каза: “Добре.” Беше спонтанна целувка. Еуфорична и по взаимно съгласие.” Нападателката обаче отвърна, че никога не е водила такъв разговор с Рубиалес.

Действията на Рубиалес бяха остро критикувани в социалните медии. Той каза пред медиите, че това е било “целувка между двама приятели, които празнуват нещо”, а тези, които са го възприели по друг начин, са “идиоти и глупаци”, и отказа да подаде оставка. 

Заради последвалата вълна от реакции, FIFA отстрани временно президента на Испанската федерация.

Заради целувката: ФИФА отстрани президента на Испанската футболна федерация

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    28 Август 2023

    Да ходи да целуне и някой футболист и сагата приключва :D

Реакции