<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195857" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов опит да п...

Трима остават в ареста след катастрофата и последвалия линч в Бургаско (видео)

29 Август 2023
0 1640

Трима души остават в ареста след катастрофата и последвалия линч в Бургаско, показва NOVA.

В районното остават бащата, чичото и дядото на детето, който е криминално проявен и е осъждан.

„Има данни, че те са съпричастни към смъртта на шофьора на камиона. Не са местни жители, били са ангажирани в дърводобива. Обстановката в Сунгурларе е спокойна, няма напрежение. В района има засилено полицейско присъствие“, заяви директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Емил Павлов.

Информацията до момента е, че 6-годишно дете е изскочило внезапно на пътя пред камион с варненска регистрация в село Прилеп. Последвал е удар, при който детето загива на място. Роднините му са празнували наблизо и веднага са дошли.

Трима остават в ареста след катастрофата и последвалия линч в Бургаско (видео)

Дете е загинало след удар от камион, шофьорът е убит при саморазправа (видео)

По думите на комисар Павлов се е стигнало до саморазправа с водача на камиона. В резултат са му нанесени удари и е намушкан с нож в областта на подбедрицата. Вероятната причина за смъртта е загуба на кръв.

Днес след изготвяне на съответните експертизи ще имаме яснота по отношение авторството на конкретно лице или лица на деянието. След това Прокуратурата ще постанови задържане до 72 ч. и ще внесе искане за мярка неотклонение задържане под стража. За подобни престъпления законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Според свидетели компанията, която е нападнала шофьора на товарния автомобил, е била употребила алкохол“, поясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Вероятната причина за катастрофата е честият тежкотоварен трафик, който минава през селото.

Трафикът е доста интензивен, главно товарни автомобили преминават и това е денонощно. Преди месец имахме протест, на който алармирахме, че това което стана снощи, ще се случи. Въпрос на време беше да се случи“, каза кметът на Прилеп Чани Стойчев.

По думите му шофьорите на камиони и тирове навлизат с висока скорост в селото, за да компенсират загубеното време през лошия участък от Карнобат до Прилеп. 

Трима остават в ареста след катастрофата и последвалия линч в бургаско (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции