<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=19588" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Служители за ...

Господарите с репортаж за захвърления починал в болнична тоалетна

12 Ноември 2015
0 57227

Скъпи приятели, получихме потресаващо видео от Софийската белодробна болница "Света София". В него се вижда починал човек, захвърлен в болничната тоалетна. Нашият репортер Дани Йорданов се срещна с дъщерята на починалия. Тя разказа подробности около цялото нещастие, което се е случило. 

 

Срещнахме се и с директора на болницата Любчо Пенев. Той сподели пред нашата камера, че разделя случая на две части – медицинска и морално-етична. Медицинската била прехвърлена за проверка на Медицински одит, а за поставянето на починалия в тоалетната директорът на болничното заведение се извинява.

 

Д-р Халил от Белодробната болница също благоволи да говори пред нас. Лекарят не чувства вина за случилото се и твърди, че е направил каквото трябва. Категоричен е, че не той е поставил тялото в тоалетната.

 

Надяваме се, че след проверката по този случай за виновника или виновниците ще има справедливо наказание. Междувременно разбрахме, че д-р Халил е получил предупреждение за уволнение, но за такова провинение според нас това е меко казано недостатъчно.

 

Каквито и реформи да се правят в здравеопазването едва ли нещата ще се подобрят, ако не се реформира отношението на някои лекари към пациентите им. Ще следим внимателно този случай и ще ви информираме за неговото развитие.  

 

Вижте още: 

 

ЛЕКАРИ ОСТАВИХА ПОЧИНАЛ ЧОВЕК В ТОАЛЕТНАТА (18+ ВИДЕО)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции