<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195916" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна крит...

Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

29 Август 2023
0 167

Путин няма да присъства на погребението на Пригожин. Това съобщи Кремъл, предава Reuters.

Руският президент Владимир Путин няма да отиде на погребението на лидера на наемниците от “Вагнер” Евгений Пригожин, който загина миналата седмица при самолетна катастрофа.

Пригожин – довереник на Путин, превърнал се в „предател“ – почина миналата сряда в самолетна катастрофа. Това се случи два месеца, след като нареди на войските си да свалят руското военно ръководство, в това, което наблюдатели сметнаха за най-голямото предизвикателство за властта на Путин, откакто е дошъл на власт.

И Белият дом потвърди: Евгений Пригожин е загинал в самолетната катастрофа

Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

„Не се предвижда присъствието на президента“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери във вторник, запитан дали Путин ще присъства на погребението.

Няма публични съобщения кога и къде ще бъде погребан Пригожин, който беше на 62 години.

“Нямаме информация конкретно за погребението. Решението в това отношение се взема от семейството и приятелите”, добави Песков.

Путин миналата седмица описа Пригожин като човек, който е направил “сериозни грешки в живота си, но е постигнал правилните резултати”.

Кремъл отхвърли спекулациите, че е организирал катастрофата като отмъщение за похода на “Вагнер” към Москва през юни.

Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции