<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196032" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руснаците ма...

Украйна реализира най-мащабната си атака с дронове срещу Русия (видео)

30 Август 2023
0 4019

Украйна реализира най-мащабната си атака с дронове срещу Русия. Части от нея са заснети на видео. На летището в Псков са унищожени поне четири самолета Ил-76.

Руснаците масово разпродават имотите си в България, вижте цените

Ударени са военни обекти в пет района на Русия и Крим тази нощ. Това е най-мащабната атака с дронове на руска територия досега.

Началото

Около 0.30 часа московско време губернаторът на Псковска област съобщи, че е отблъсната атака с дрон на летището в Псков. То се използва за военни и граждански полети. Няма жертви и ранени. След атаката е избухнал пожар, огнищата са локализирани.

ТАСС обаче съобщи, че най-малко четири самолета Ил-76 са повредени или извадени от строя. Полетите на летището бяха отменени до четвъртък, за да се възстанови пистата.

След атаката останалите транспортни самолети започнаха да се изтеглят от летището в Псков, съобщи местното издание Applied Sociopathy. Най-малко пет самолета са напуснали летището, според телеграм канала. “Псковская губерния” пише, че са преместени три самолета.

Именно на Ил-76 руските войски бяха превозвани към украинското летище в Гостомел в началото на войната на 24 февруари. На такива самолети се доставят дронове и друго въоръжение от Иран.

Информации

Според “Псковская губерния” има попадение и по нефтобазата до летището.

Според АСТРА дрон е ударил и оръжейния склад на войскова част 64044. Там е имало пожар. Това е местоположението на 2-ра бригада специални сили на ГРУ, участвала в атаката срещу Украйна. От “ВЧК-ОГПУ” също съобщават и за взривове в местоположението на тази бригада. Територията на поделението и летището бяха обкръжени от бойци на ОМОН. 

Според очевидци в атаката са участвали над 20 дрона.

Атаката срещу летището в Псков е една от най-резултатните досега в тила на руската армия. Разстоянието до украинската граница е 800 км. През май Псковска област също бе атакувана с дрон, като тогава пострада административната сграда на нефтохранилището.

Украйна реализира най-мащабната си атака с дронове срещу Русия (видео)

Отпор

Около 1.45 московско време руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на три украински дрона в Брянска област и един в Орловска област. По-късно губернаторите на Брянск и Орлов съобщиха, че в регионите няма жертви. Според други публикации един от свалените над Брянск безпилотни летателни апарати е паднал върху завода Kremniy EL, причинявайки малък пожар. Това е едно от най-големите предприятия за микроелектроника в Русия.

Едновременно

Губернаторът на Орловска област каза, че над региона са били свалени два дрона.

Около 2.00 часа московско време Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че авиацията на Черноморския флот е унищожила 4 катера с десантни групи на Въоръжените сили на Украйна с численост до 50 души.

Половин час по-късно Министерството на отбраната съобщи, че около 2.00 часа московско време друг дрон е бил унищожен над Калужка област.

В 03:10 московско време губернаторът на Севастопол съобщи за отблъскване на атака от дронове от морето в района на Севастополския залив.

Почти едновременно руското министерство на отбраната съобщи, че над района на Рязан, Московска област, е бил свален и украински дрон. Вероятно заради това на два пъти бяха спирани полетите от московските летища – в 1 и в 3 часа. Това обикновено се прави заради атака с дронове. 

„Тази вечер беше направен опит за масова атака на дронове в Централния федерален окръг. Един от безпилотните летателни апарати, движещи се към Москва, е унищожен от силите на ПВО в района на Рузски. Предварително няма жертви и щети“, написа кметът на Москва Сергей Собянин в Телеграм.

Украйна реализира най-мащабната си атака с дронове срещу Русия (видео)

Източник: в. “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции