<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196080" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Коло Муани къ...

Кристиано Роналдо постави нов рекорд

30 Август 2023
0 360

Кристиано Роналдо постави нов рекорд във футбола, съобщава “СЕГА”. Той стана футболистът с най-много голове в национални първенства в цялата история.

Рекордът стана факт, след като той вкара две дузпи при домакинската победа на “Ал Насър” с 4:0 над “Ал Шабаб” в последен мач от VI кръг на Суперлигата на Саудитска Арабия. Така 38-годишният португалец вече има 517 гола в различни шампионати – (3 в португалската Примейра лига, 103 в английската Премиър лийг, 311 в испанската Ла лига, 81 в италианската Серия А и 19 в саудитската Суперлига).

Първи трофей за Кристиано Роналдо с Ал Насър (видео)

Кристиано Роналдо постави нов рекорд
Роналдо след първата дузпа в мача с Ал Шабаб

Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) вече призна световния рекорд на Роналдо. Той изпреварва две легендарни фигури в световния футбол – Ференц Пушкаш и Йозеф Бичан, с които до момента бе равен по голове – по 515. Те са и единствените трима с над 500 гола в национални първенства.

От IFFHS уточняват, че класацията включва голове, вкарани само в елитни национални дивизии, не и на по-долни нива. Това е и причината да липсват Пеле и Ромарио от статистиката. Към момента Лионел Меси е с 496 гола.

С реализираните дузпи Роналдо излезе начело и при голмайсторите в първенството на Саудитска Арабия с 5 попадения.

Кристиано Роналдо постави нов рекорд

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции