<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: HBO отказа да п...

На 97 години: Сър Дейвид Атънбъро се завръща с нов телевизионен сериал

30 Август 2023
0 243

На 97 години: Сър Дейвид Атънбъро се завръща с нов телевизионен сериал. За това съобщава LadBible.

Емблематичният изследовател, оператор и телевизионен водещ наближава седмото си десетилетие в ефир. Той за първи път се появи на екран през 1954 г.

Само три години преди 100-ия си рожден ден, Атънбъро официално бе потвърден като водещ на предаването Planet Earth III на BBC.

Сър Дейвид Атънбъро подкрепи “забележителната” Грета Тунберг

Новината идва повече от 15 години, откакто Атънбъро за първи път участва в оригиналната документална поредица „Планетата Земя“. Тя бе последвана от нейното продължение през 2016 г. Третата част от поредицата за природата беше поръчана през 2019 г., но се сблъска със закъснения след пандемията от Covid-19.

Четири години по-късно естественикът започна да заснема уводните си сцени и да записва разказа си за популярния сериал, съобщава The Mirror.

На 97 години: Сър Дейвид Атънбъро се завръща с нов телевизионен сериал

Повече за продукцията

Коментирайки участието на Атънбъро в сериала, изпълнителният продуцент Майк Гънтън каза:

„Планетата Земя нямаше да бъде същата без Дейвид, така че се радвам, че той представя третата серия. Както винаги, той внесе своя огромен ентусиазъм и мъдрост, окуражаваше ни за новата ни перспектива. Наистина се радваше да види необикновените нови чудеса, пренесени на екрана.“

Гънтън разкри, че началните сцени на новия сериал са заснети „в красивата британска провинция. Точно на мястото, където Чарлз Дарвин се е разхождал, докато е размишлявал върху своите разтърсващи Земята идеи за еволюцията“.

„Изглеждаше идеалното място за Дейвид да представи Planet Earth III и да ни напомни както за чудесата, така и за крехкостта на нашата планета“, каза Гънтън.

Следвайки стъпките на първите две серии, Planet Earth III ще бъде съставен от осем епизода, първите седем от които са предназначени да покажат поведението на животни от целия свят, включително африкански птици Jacana и други.

Епизодите ще разкрият невероятните стратегии, които животните са развили чрез еволюцията, и ще подчертаят някои от предизвикателствата, пред които са изправени в съвременния свят.

Заглавна снимка: Mikedixson – Собствена творба

На 97 години: Сър Дейвид Атънбъро се завръща с нов телевизионен сериал

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции