<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196185" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дори Кремъл н...

Русия и Северна Корея напредват с преговори за оръжие

30 Август 2023
0 590

Русия и Северна Корея напредват с преговори за оръжие. Това заяви на брифинг говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби.

Кърби каза, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу наскоро е пътувал до Северна Корея. Трябвало е да се опита да убеди Пхенян да продаде артилерийски боеприпаси на Русия.

Руснаците масово разпродават имотите си в България, вижте цените

Русия и Северна Корея напредват с преговори за оръжие

Той също така посочи, че руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун са си разменили писма. Обещали са си да засилят двустранното сътрудничество.

Съединените щати разполагат с разузнавателна информация, която показва, че друга група руски служители е пътувала до Пхенян след посещението на министъра на отбраната.

Подробности

Според споразуменията Русия ще получи оръжия, които военните планират да използват във войната с Украйна, каза Кърби. Сделките могат да включват и суровини, които биха помогнали на руската отбранителна индустриална база.

Кърби подчерта, че всякакви оръжейни сделки между Русия и Северна Корея ще нарушат резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

“Призоваваме КНДР да прекрати преговорите си с Русия за оръжия и да спазва публичните ангажименти, които Пхенян е поел да не предоставя или продава оръжия на Русия“, каза Кърби пред репортери.

Източник: БНР

Русия и Северна Корея напредват с преговори за оръжие

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции