<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196227" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъжът, пребил...

Десетки прояви на садизъм над кучета разкриват жители на Костенец (видео)

31 Август 2023
0 1012

Десетки прояви на садизъм над кучета разкриват жители на Костенец в репортаж на bTV. Снимки на грозни случки са качени в социалните мрежи.

Последният сигнал е за изхвърлено изгоряло куче пред къща. Местни твърдят, че извършителят е жена. Те разказват, че в двора ѝ живеят повече от 10 кучета и системно са подавали сигнали от 2015 г. насам. Собственичката отказва коментар.

На 27-и август станах свиделе на умряло полуизгорено куче и подадох сигнал към РПУ-Костенец. След това всеки вдигна ръце. Това се случва за 15-20 път. Имаме две заведени дела срещу въпросната госпожа, но резултат няма. Тя се отнася с жестокост към животните си.“, разказва Димитър Чолаков.

Две кучета се задушиха в кола, оставени цяла нощ от собственика им (видео)

Десетки прояви на садизъм над кучета разкриват жители на Костенец (видео)

Съседи разказват, че освен до полицията, сигнали има и до други институции, но никой не е реагирал. В двора на къщата има и всякакви битови отпадъци, което допринася за разпространението на зарази. По думите им жената постоянно изхвърля трупове на умрели животни.

От Община Костенец информират, че, относно сигнала за изхвърлено мъртво куче, е организирана съвместна проверка заедно с полицията и Областната дирекция по безопасност на храните.

Ветеринарни лекари не са били допуснати в имота за проверката. Няма информация кучетата да пребивават на адреса, да са идентифицирани и регистрирани.

На собственика на имота е съставен акт, съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност. От Община Костенец обещават да вземат и административни мерки.

Хората от своя страна заявиха, че ще продължат да подават сигнали, докато някой не реагира.

За Зоополицията, която така и не проработи

Недопустимата агресия към животни продължава да се “вихри” на фона на работеща само по документи Зоополиция. Такава беше разкрита преди повече от 10 години след кампания на “Господарите”. Уви, дейността ѝ към момента е прекалено неефективна и така хората продължават да вярват, че насилието над четириногите ще остава безнаказано. Хиляди са примерите за недопустимо поведение. Често агресорите посягат и на хора – все пак насилието е част от съзнанието им. Крайно време е държавата да си влезе във функциите и да спре това!

Сигнализирайте ни за всякакви случаи на агресия над животни на gospodari.com.

Гавра с животни: Сигнал за изхвърлено изгоряло куче пред къща в Костенец (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции