<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196253" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Крадци влязо...

Ето как българин попадна в капан заради британската си шофьорска книжка (видео)

31 Август 2023
0 2348

Ето как българин попадна в капан заради британската си шофьорска книжка. Нашенецът е попаднал в доста абсурдна въртележка – купува кола, регистрира я, а малко по-късно номерата му са свалени.

За това научаваме от материал на NOVA.

Потърпевшият се е завърнал от Великобритания със законно свидетелство за управление. След като свалили номерата на първия му автомобил, той си купил нов, но пак го спрели и отново го заплашили, че ще му свалят номерат на колата.

За да предотврати това, потърпевшият периодично ходи до Гърция и се връща.

Глоба и свалени номера за пияния без книжка, набедил сина си за катастрофа край Плевен (видео)

Ето как българин попадна в капан заради британската си шофьорска книжка (видео)

Оказва се, че “капанът щраква” за българите с британски шофьорски книжки след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. Всеки от тях има срок до 3 месеца да смени свидетелството си с българско, за да е правоспособен у нас. По закон обаче е нужна половин година уседналост, за да се издаде българска книжка.

Мирослав Янков разказва:

“Полицай от Сливен ми каза, че ако не искам да я сменя, на 6 месеца трябва да излизам от страната и да се връщам обратно”.

На 29 юни номерата на автомобила му са свалени. Така Янков разбира, че всъщност трябва да излиза от страната на всеки 3 месеца. 

“Сега не знам мога или не мога да шофирам, след като отново съм напуснал страната и съм се върнал обратно”, споделя още мъжът. 

Скъпи приятели, имайте предвид абсурдни ситуации като тази и винаги се старайте да бъдете информирани за административните изисквания към вас, особено когато пътувате между различни държави! И най-вече в страна, в която законите сякаш са писани на парче и откровено си противоречат с други нормативни актове.

Ето как българин попадна в капан заради британската си шофьорска книжка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции