<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196280" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Случаят с лин...

Москва се притеснява от Пригожин дори и след смъртта му

31 Август 2023
0 136

Москва се притеснява от Пригожин дори и след смъртта му. Това показва в днешния си анализ Институтът за изследване на войната (ISW), пише СЕГА.

Дори Кремъл не отрича, че смъртта на Пригожин може да не е случайна

Кремъл е положил усилия да заглуши или обърка съобщенията за погребението на ръководителя на частната армия “Вагнер”. Това вероятно показва, че властта в Русия продължава да се притеснява от влиянието на Пригожин в страната. И сред силите на “Вагнер” дори след смъртта му.

Двама действащи руски представители на управляващите са заявили пред “The Moscow Times”, че президентството и Федералната служба за сигурност умишлено са направили погребението на Пригожин тайно. То е с идеята да избегнат по-нататъшното му превръщане в мъченик. Те отбелязват, че първият заместник-началник на администрацията на руския президент Сергей Кириенко, офицери от няколко разузнавателни служби и служители на ФСБ са се срещнали, за да разработят план. С идеята да се предотврати всякаква възможност за обществен протест или възмущение. Както и заблуда на обществеността относно мястото на погребението на Пригожин.

Москва се притеснява от Пригожин дори и след смъртта му
снимка: iStock

Moscow Times допълва, че е имало много противоречиви съобщения за мястото на погребението на Пригожин на 29 август. Някои руски канали в Телеграм отбелязват, че руските федерални канали до голяма степен са игнорирали погребението на Пригожин. Вероятно също като част от планираното от Кремъл “отразяване” на погребението.

ISW продължава да наблюдава, че някои руски канали в Телеграм неоснователно спекулират, че Пригожин е оцелял при катастрофата, което може да е било и информационна операция за препълване на руското информационно пространство с подвеждащи съобщения и отклоняване на вниманието от погребението.

Москва се притеснява от Пригожин дори и след смъртта му

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции