<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196414" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бдение в паме...

Не е ясно дали детското отделение във врачанската болница ще заработи (видео)

01 Септември 2023
0 84

Не е ясно дали детското отделение във врачанската болница ще заработи. В момента спешно се търси началник на отделението, тъй като никой не иска да поеме тази длъжност по думите на кмета на Враца Калин Каменов пред bTV.

Болницата във Враца остава без детско отделение (видео)

Според него шестима лекари са дали съгласие да поемат управлението на отделението, но само двама са готови да започнат на пълен график. Той призова държавата, която е собственик на над 80% от активите на здравното заведение, да поеме своята отговорност.

Не е ясно дали детското отделение във врачанската болница ще заработи (видео)
снимка: bTV

„Затова разчитам на държавата да ни подкрепи, да намери един, който да поеме отделението. Всички останали са на стенд бай и са готови да започнат работа веднага. И сестрите, и лекарите“, каза кметът на Враца Калин Каменов.

Казусът с болницата във Враца не е от днес. Лекари и медицински сестри започнаха да напускат заради непосилните и невъзможни условия на труд, както и ниско заплащане преди месец. Така един град се оказа без детско отделение в продължение на две седмици. От началото на септември казусът трябваше да има решение, но уви, това все още не е така. Надяваме се държавата да поеме своята отговорност и бързо да намери как да се справи със ситуацията!

Не е ясно дали детското отделение във врачанската болница ще заработи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции