<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196458" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бдение в паме...

Ясни са резултатите от проверката на “Пирогов” по случая с Мустафа Емин

01 Септември 2023
0 3897

Ясни са резултатите от проверката на “Пирогов” по случая с Мустафа Емин. Лечебното заведение симпатично нито потвърждава, нито отхвърля версията на сестрата за случката, която предизвика скандал и широк обществен отзвук.

От медицинска гледна точка са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в рамките на Спешното отделение. Това уверяват от болницата.

В началото на седмицата се появи информация, според която Емин е вдигнал скандал в спешната болница. Твърдеше се, че той настоял дете да бъде извадено от детската шокова зала, за да бъде настанено там неговото дете.

Мустафа Емин излезе с много различна версия за случилото се в “Пирогов” (видео)

Заплашвал със здравния министър и се държал арогантно.

Нощес в Пирогов дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в Пирогов и можем да проверим“, споделя сестрата Неда Диманова в пост и допълва:

Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата“.

Съветникът на Тодор Тагарев отрече тези обвинения. Той посочи, че може да е бил по-емоционален заради състоянието на детето си, но нарече останалите твърдения неверни и се извини за случката.

Ясни са резултатите от проверката на &#8220;Пирогов&#8221; по случая с Мустафа Емин

Какво сочи проверката

След появилата се информация е направена вътрешна проверка, назначена от ръководството на спешната болница.

“Персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки”, съобщава пресцентърът на “Пирогов”.

Документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента.

За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок. Или правилата на триаж са спазени стриктно, посочват от лечебното заведение.

Всички данни от проверката са предоставени на Етичната комисия на политическа партия “Да, България“.

Информацията от проверката завършва с благодарности към медиците. Така не става ясно какво точно се е случило в проблемния момент и коя от страната казва истината такава, каквато е. Резултатите от проверката, споделени с обществеността, към момента изглеждат чиста формалност и се надяваме, че съвсем скоро ще стане ясно каква е причината за скандала и кой носи отговорност за създаването му.

Ясни са резултатите от проверката на “Пирогов” по случая с Мустафа Емин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции