<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196535" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ясни са резул...

Тагарев иска проверка от здравното министерство по казуса с неговия съветник в “Пирогов”

01 Септември 2023
0 179

Министърът на отбраната Тодор Тагарев иска проверка от здравното министерство по казуса с неговия съветник в “Пирогов”. Става дума за случая, в който медицинска сестра от “Пирогов” обвини Мустафа Емин чрез публикация във Facebook в проява на надменно поведение по време на посещение на болницата, пише Свободна Европа.

Публикацията беше споделена от официалната страница на “Пирогов”, откъдето впоследствие съобщиха, че извършват проверка. Тя е приключила в петък и е установила, че медицинските служители са спазили служебните си задължения, но не се споменава нищо за Мустафа Емин и неговото поведение.

Ясни са резултатите от проверката на “Пирогов” по случая с Мустафа Емин

Тагарев иска проверка от здравното министерство по казуса с неговия съветник в &#8220;Пирогов&#8221;

Писмото на Тагарев е адресирано до здравния министър Христо Хинков. В него министърът на отбраната иска ситуацията да бъде изяснена чрез проверка на здравното министерство. Той пише, че тя е “уронваща престижа на Министерството на отбраната”.

Тагарев пита дали разказаното от медицинската сестра отговаря на истината и иска информация за това как е взето решението за споделяне на публикация от личен профил в страницата на “Пирогов” и дали е извършена проверка на фактите преди това.

Мустафа Емин излезе с много различна версия за случилото се в “Пирогов” (видео)

Във вторник медицинската сестра Неда Диманова сподели в профила си, че Мустафа Емин е бил в детската травматология заедно с детето си и се е държал надменно заради позицията си на съветник на министър.

Тя твърди, че Емин е поискал друго дете да бъде изведено от противошоковата зала, за да бъде прието неговото. Съветникът на министъра отрече това и поиска проверка на случая.

Публикацията на Диманова беше споделена и от официалната страница на “Пирогов”. Тя обиколи социалните мрежи и медиите, като скоро след това се появи и в руската информационна агенция Риа Новости.

Тагарев иска проверка от здравното министерство по казуса с неговия съветник в &#8220;Пирогов&#8221;
Снимка: Владимир Шоков/БТА

Министерството на отбраната и партия “Да, България” съобщиха, че са започнали проверка и ще предприемат действия, след като ситуацията бъде изяснена.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Тагарев иска проверка от здравното министерство по казуса с неговия съветник в “Пирогов”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции