<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196575" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кой ще по...

Главният секретар на МВР с първи думи след подадената оставка (видео)

02 Септември 2023
0 872

Главният секретар на МВР с първи думи след подадената оставка. Петър Тодоров, който преди дни обяви, че напуска системата на МВР, коментира случващото се пред NOVA.

Главният секретар на МВР обяви, че подава оставка (видео)

“Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се провежда в МВР. С цел изпълняване на набелязаното от записа, който изтече от една партийна централа преди три месеца. Става въпрос за смяната на главния секретар, шефовете на служби, директорите – за да направим изборите. Това е в ход. Аз не желая да ставам съпричастен към това”, подчерта Тодоров. 

И сподели, че не е приел да подаде оставка, когато му е поискана от Калин Стоянов, за да покаже до какви крайности могат да стигнат политическите сили, за да изпълнят плана си. “Включително да посегнат над правомощията на президента, да променят Конституцията, т.е. да не се спират пред нищо”, добави той.

Главният секретар на МВР с първи думи след подадената оставка (видео)
снимка: NOVA

Смяна на директори

По думите му са сменени директорите, които имали най-добри резултати по отношение на борбата с изборните нарушения и престъпления. “Нещо повече. Има смяна на заместник-директори, началници на районни управления. Подменят се с хора, които са силно компрометирани. Вече има дирекции, в които се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. Началници, по чието време избирателната активност в тези махали беше изключително висока – по-висока от средната за страната, защото там безконтролно се раздаваха пари”, подчерта Тодоров.

И допълни: “Това са хора, които бяха възстановени с дисциплинарни производства, които са в крайна фаза. Тежки дисциплинарни нарушения са констатирани в тях. Сексуален тормоз спрямо служителки. Извършване на административни нарушения, както и служебни престъпления”. 

Прибирането на Васил Божков

Тодоров коментира и прибирането на Васил Божков от Дубай. “Имахме оперативна информация, че той се прибира, два дни предварително. Видя се, че той си дойде, без да бъде съпровождан, което е изискване при екстрадиция. Прибирането му е доброволно”, заяви главният секретар в оставка. 

По повод версиите за убийството на Алексей Петров, Тодоров подчерта, че се работи по всички версии, но две са водещите – продължение на стара вражда или икономически интереси. “Има следи. Обработваме огромно количество информация. Това е добре подготвено убийство. Добре подбрано място”, допълни той.

Припомняме, че ситуацията с поисканата оставка на главния секретар на МВР, се превърна в поредната ябълка на раздора между кабинета и президента Румен Радев. Управляващите настояваха това да се случи, но държавният глава не прие да освободи Тодоров. В крайна сметка, преди дни Петър Тодоров обяви, че подава оставка.

Главният секретар на МВР с първи думи след подадената оставка (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции