<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196581" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов парламен...

Бившият директор на “Пирогов” коментира случая с Мустафа Емин (видео)

02 Септември 2023
0 865

Бившият директор на “Пирогов” коментира случая с Мустафа Емин. “Опитите да се мине по-бързо на преглед в болницата не са само от влиятелни хора”, подчерта доцент Спас Спасков пред NOVA.

Ясни са резултатите от проверката на “Пирогов” по случая с Мустафа Емин

“Всеки се бори, ако може малко да пререди другия. Обикновено собственият порязан пръст е по-важен от счупената глава на съседа”, добави доцент Спасков. По думите му, когато той е бил директор в „Пирогов” е въведен така нареченият триаж. Но той е бил възможен само в детския сектор. Там медицинска сестра приема децата първоначално, преценява степента на спешност и така има ясен ред на влизането в кабинетите, обясни той.

“Всички трябва да са еднакво болни.”

През изминалата седмица медицинска сестра от “Пирогов” сигнализира, че съветник Мустафа Емин е създал конфликт. И е заплашвал лекари със служебното си положение, за да получи детето му по-бързо лечение. По думите на Спасков, когато става въпрос за най-голямата спешна болница у нас „всички трябва да са еднакво болни”. „Когато човек е болен, още повече когато е болно неговото дете, като че ли всичко е оправдано. Но има и разпределение на пациентите в зависимост от спешността. В конкретния случай, поне това, което видях в медиите е, че в противошоковата зала е имало по-тежък случай и по-лекият пациент е трябвало да изчака.”, посочи той.

Бившият директор на &#8220;Пирогов&#8221; коментира случая с Мустафа Емин (видео)
снимка: NOVA

Според него обаче подобни случаи не би трябвало да се изнасят извън болницата и да стават публично достояние. “Аз смятам, че поне, ако аз трябва да ги решавам, тези проблеми ще ги реша вътре в болницата”. Това подчерта бившият директор на “Пирогов”.

Припомняме, че в началото на седмицата се появи информация, според която Мустафа Емин е вдигнал скандал в спешната болница. Твърдеше се, че той настоял дете да бъде извадено от детската шокова зала, за да бъде настанено там неговото дете. Проверка в “Пирогов” показа, че професионалните изисквания са спазени. Емин отхвърли обвиненията по свой адрес.

Бившият директор на “Пирогов” коментира случая с Мустафа Емин (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции