<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196603" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протест в Пав...

Година след потопа в Карловско ситуацията изглежда непроменена (видео)

02 Септември 2023
0 836

Година след потопа в Карловско ситуацията изглежда непроменена. По думите на жителите коритото на река Стряма е непочистено и неукрепено. Мостът, който свързва Слатина и Розино, не е възстановен. А те живеят в страх, че е възможно водното бедствие да се повтори, пише bTV.

Вижте мащаба на водното бедствие в Карловско (снимки и видео)

Помощта, която са получили за възстановяване или липсва, или е минимална. Граждани, които са отправяли дарения пък питат в социалните мрежи за какво са се използвали те щом не са стигнали до хората. От Община Карлово преди дни коментираха, че всички над 2 млн. лв. от дарители, постъпили по тяхната сметка, са раздадени на пострадалите от бедствието.

През май миналата година семейство Георгиеви купува къщата си в Каравелово. Няколко месеца по-късно – на 2 септември, мечтата на семейството да живее в къща на село е удавена във вода. „Останахме без огради… Имахме на двора стара плевня на два етажа, която беше абсолютно съборена от огромната дървесна маса, която се беше свлякла в двора. Вътре в къщата първият етаж беше наводнен с тиня и кал, до втория етаж беше стигнала малко вода“, казва Йова Георгиева, жител с. Каравелово. 

Година след потопа в Карловско ситуацията изглежда непроменена (видео)
снимка: bTV

Единствената помощ, която Йова получава от държавата, са 375 лв. от социалната служба. По думите на пострадалите и днес институциите продължават да си прехвърлят отговорността. А всичко, направено до момента, е благодарение на анонимните герои – доброволците и дарителите.

Припомняме, че на 2 септември 2022 година проливни дъждове наводниха къщи, пътища, скъсаха диги на река Стряма и блокираха мост. Частично бедствено положение бе обявено тогава в западната част на община Карлово. Най-силно пострадаха селата Богдан, Каравелово и Слатина. Първи на терен бяха доброволците, които се бориха с голи ръце с щетите, причинени от водната стихия.

Година след потопа в Карловско ситуацията изглежда непроменена (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции