<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196832" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започва дело...

Съдът отхвърли иска на Христинка Иванова за 10 000 лева срещу Радостин Василев

04 Септември 2023
0 278

Съдът отхвърли иска на Христинка Иванова за 10 000 лева срещу Радостин Василев. Решението е на съдия Биляна Вранчева от Софийския градски съд, предава NOVA.

Магистратът остави без разглеждане предявения граждански иск от Иванова срещу Василев за причинени неимуществени вреди.

Започва делото срещу Радостин Василев

Адвокат Ина Лулчева, защитникът на Радостин Василев, поиска разглеждането на делото да бъде след 30-ти октомври поради предстоящите местни избори. Поради това искане съдия Вранчева насрочи делото на 7 ноември в 13:30 ч. Така делото ще започне по същина след около два месеца.

Съдът отхвърли иска на Христинка Иванова за 10 000 лева срещу Радостин Василев

В Софийския градски съд днес се проведе разпоредително заседание по делото срещу народния представител. Toй е обвинен в опит за принуда.

Обвинителният акт по делото беше внесен от прокуратурата на 4 юли.

От държавното обвинение обявиха по-рано, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, за да бъде Василев привлечен като обвиняем за това, че на 13 юни миналата година е опитал да принуди Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН и парламента.

Грозят го до 6 години затвор, ако бъде признат за виновен. От партията на Слави Трифонов пуснаха и запис, който според тях е доказателство, че Василев е убеждавал Иванова да го последва.

Независимият вече депутат, който напусна и редиците на “Продължаваме промяната”, нарече обвинението “скалъпено и срам за следствието и прокуратурата”. 

Той депозира на 11 май в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета си като народен представител, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство.

Съдът отхвърли иска на Христинка Иванова за 10 000 лева срещу Радостин Василев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции