<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още една жерт...

Проверяват за връзка между бедствието и застрояването по Черноморието (видео)

06 Септември 2023
0 301

Проверяват за връзка между бедствието и застрояването по Черноморието. Премиерът Николай Денков коментира щетите след наводненията по Южното Черноморие. По думите му тепърва ще се проверяват какви са причините за бедствието, информира NOVA.

Правят се проверки, но това е природно бедствие. Такива валежи – от 300 литра на квадратен метър за по-малко от 24 часа, се случват рядко, и когато паднат, има сериозни проблеми. Когато има такива обеми води, има огромна опасност от наводнения и жертви. В Гърция и Турция също има бедствия”, каза министър-председателят.

Още една жертва на потопа по Черноморието

Денков е категоричен, че за да се види има ли нарушения в конструкцията на моста, трябва да излязат резултатите от проверките. Засега такива данни нямало.

„Слушам информации и за засипани дерета. Уверявам ви – такива обеми вода не са свързани с 1-2 малки дерета. Цялостен обем се свлича от Странджа към морето. Локално ще се провери дали е имало последствия от застрояването. Резултатите от проверките ще бъдат огласени публично. Възстановяването на инфраструктурата ще бъде подпомогнато чрез Комисията по бедствия и аварии, със сигурност ще има щети за десетки милиони”, допълни премиерът.

Отводнителни дерета в Царево са били засипвани със земна маса, обяви общински съветник (видео)

Проверяват за връзка между бедствието и застрояването по Черноморието (видео)
Снимка: АПИ

Междувременно стана ясно, че започва изграждането на временно съоръжение при Царево, по което ще се пренасочи трафикът от разрушения мост на второкласния път Царево – Варвара. Това ще бъде метално съоръжение, което ще се сглоби на място и ще остане до изграждането на нов мост. По него ще преминава трафикът, като ще се ограничи движението на товарните автомобили над 12 тона.

Затворен за движение остава пътят Царево – Синеморец поради авариралия мост в края на град Царево в посока Синеморец. Съоръжението предстои да бъде обследвано днес.

Друга отсечка, по която е ограничено движението, е в началото на Синеморец, тъй като е залят участък от пътя Синеморец – Резово.

Проверяват за връзка между бедствието и застрояването по Черноморието

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции