<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197215" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проверяват з...

След потопа: Кипят възстановителни дейности в Синеморец и Кости (видео)

07 Септември 2023
0 235

След опустошителните потопи по Южното Черноморие започнаха възстановителни дейности в селата Синеморец и Кости, показва bTV.

Продължава отводняването и започва разчистването на населените места. Очаква се да бъде изграден временен мост на главния път между Царево и Ахтопол.

В Синеморец след дълги часове изолация мостът към населеното място е възстановен. Токът също е пуснат. По думите на кмета Костадин Диков ситуацията се подобрява от час на час.

Прекратиха издирвателните дейности в Царево (видео)

След потопа: Кипят възстановителни дейности в Синеморец и Кости (видео)

Село Кости пострада най-сериозно от потопа. На 5-и септември се изсипва огромно количество дъжд – 330 литра на квадратен метър. Улиците в селото са тотално разрушени. Според кметът Антон Ангелов основен проблем се явява дерето в селото. Той обяви, че със специална техника е започнало почистване на дерето и изнасяне на всички наноси.

През годините е правено това, което се руши като стена… където можем, със средства от общината. Държавата досега никога не е отпускала средства за това дере. Смятам, че този път нещата ще се приемат доста по-сериозно от държавата, за да бъде напълно възстановено това дере и да се реши проблемът на хората.“, коментира Ангелов.

В Синеморец и Кости е имало проблем и с основни продукти като хляб и вода. В Кости на всички жители са доставени неща от първа необходимост.

След потопа: Кипят възстановителни дейности в Синеморец и Кости (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции