<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197369" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изкуственият...

Торти летяха по шеф на авиокомпания, размазаха една в лицето му (видео)

07 Септември 2023
0 339

Торти летяха по шеф на авиокомпания, размазаха една в лицето му. Еколози хвърляха сметанови торти по ръководителя на Ryanair Майкъл О’Лиъри пред централата на Европейската комисия в Брюксел. Инициативата бе в знак на протест срещу въглеродните емисии, произвеждани от самолетите на най-натоварената авиокомпания в Европа. Кадри от акцията бяха разпространени в социалните мрежи.

Активистите всъщност са прекъснали едноличния протест на Майкъл О’Лиъри срещу многократните стачки на ръководителите на полети, пише Deutsche Welle.

62-годишният О’Лиъри се е подготвял за снимка с картонена изрезка в реален размер на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, преди да предаде петиция, подписана от 1,5 милиона клиенти на Ryanair за защита на полетите.

Но докато вадил петицията, активист го ударил в лицето с пай, крещейки „Добре дошъл в (sic) Белгия !”. Втори активист размазва друг пай по врата му, преди и двамата да избягат, казвайки: “Спрете замърсяването от вашите ******* самолети!”.

Шефът на Ryanair се бори с ръководителите на полети и пилотите, чиито стачки според него водят до непропорционален брой отменени полети, създават неудобства на пътниците и струват на Ryanair значителни суми като компенсации.

Базираният в Брюксел мозъчен тръст “Транспорт и околна среда” (T&E) изчислява, че самолетите на компанията са отделили 13.3 милиона тона CO2 през 2022 г. Това я прави най-замърсяващата авиокомпания.

О’Лиъри по-късно се пошегува: “Единственото ми оплакване беше, че кремът е изкуствен и не е вкусен”.

Ryanair твърди, че е една от най-ефективните авиокомпании в света поради големия брой пътници, които побира в своите самолети и ниския брой празни места. Броят на пътниците е нараснал с повече от 20% отпреди пандемията. Ryanair обяви, че планира да оперира 12,5% от полетите с използване на устойчиво авиационно гориво до 2030 г.

Пътникът с разстройство, заради когото върнаха полет, изобщо не стигнал до тоалетната

Торти летяха по шеф на авиокомпания, размазаха една в лицето му (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции