<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197381" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кадри от дрон...

Хората се завърнаха на плажа в Ахтопол (снимки)

07 Септември 2023
0 441

Хората се завърнаха на плажа в Ахтопол. На ивицата вече има плажуващи. Сигнализацията на спасителните постове обаче забранява влизането в морето.

По-рано в четвъртък започна почистването на централния плаж с тежка техника.

Междувременно военнослужещи от инженерните формирования в Българската армия извършват оглед и оценка на щетите на три мостови съоръжения в районите, пострадали от големите наводнения. Това съобщиха от Министерство на отбраната. Подготвят се разчети за построяване на мост, свързващ централната част на Царево с квартал „Василико“.

Хората се завърнаха на плажа в Ахтопол (снимки)
Снимка: Станимир Димитров/БТА

Продължава транспортирането на конструктивните елементи за временното метално съоръжение, което ще бъде изградено при Царево.

По него ще преминават превозните средства до 12 тона от разрушения мост на пътя Царево – Варвара. Всички елементи ще бъдат доставени до 8 септември, увериха от пътната агенция. В петък ще започнат и монтажните работи. Предвид големият габарит и тегло безопасното движение на транспортната техниката се извършва по-бавно. Работата на терен се изпълнява от специализирана техника с 41-тонен багер и 100-тонен кран, с които трябва да се демонтира компрометираният мост.

Хората се завърнаха на плажа в Ахтопол (снимки)
Снимка: АПИ

Движението по пътя Царево – Малко Търново след с. Изгрев е ограничено в една лента по съоръжението за МПС до 3,5 т. То също е компрометирано от обилните валежи. По съоръжението над р. Караагач между Китен и Царево е въведена временна организация на движение в една лента за МПС до 12 т, поради необходимостта от стабилизиране на преходна плоча преди моста.

Кабинетът обяви 8-и септември за Ден на национален траур

За жители и гости във всички населени места в община Царево раздават минерална вода. Пунктове са разкрити на къмпинг Арапя – до бунгала Грудови на спирката на кв. “Василико”, в центъра на града и пред кметства на всяко населено място, съобщиха от Общината.

Осигурени са и хранителни пакети за нуждаещите се. Има замърсявания в резултат на бурята, в резултат на наводненията. Това са временни замърсявания и те се оценяват в момента. Това заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

Хората се завърнаха на плажа в Ахтопол (снимки)
Снимка: Станимир Димитров/БТА

Щетите след опустошителното бедствие възлизат на 30 млн. лв.

Хората се завърнаха на плажа в Ахтопол (снимки)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции