<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197912" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Адвокат без п...

Състоянието на 2-годишното дете, погълнало метадон, се подобрява (видео)

12 Септември 2023
0 232

Състоянието на 2-годишното дете, погълнало метадон, се подобрява, информира bTV.

Инцидентът е от неделя вечерта. Детенцето е откарано в болница „Св. Марина“ във Варна с опасност за живота. Предполага се, че погълнатият метадон е бил предназначен за майката. Тя не е задържана. В момента се намира в лечебното заведение заедно с детето. От там отказват коментар, но от прокуратурата съобщават, че има известно подобрение в състоянието на детето.

2-годишно дете е с опасност за живота след поглъщане на метадон

Метадонът е открит като обезболяващо средство и доста години е използват като такова. С времето се установява, че той има опиоидно действие, т.е. това е синтетично вещество от групата на опиатите.“, обясни Павел Павлов от терапевтичен център за лечение на зависимости „Само Днес“. 

Състоянието на 2-годишното дете, погълнало метадон, се подобрява (видео)
Павел Павлов

По думите му в България съществуват метадонови програми, които целят да помогнат на наркозависимите, като служат за заместител. Към веществото обаче също се развиват зависимости.

Вероятно тази жена е взимала метадон за да може да работи, да забременее и да живее нормално. Понякога на тези хора, ако не могат да излизат, им се дават по няколко дози на местата, където пребивават, за да се избегнат кризи.“, пояснява Павлов.

Състоянието на 2-годишното дете, погълнало метадон, се подобрява (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции