<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197982" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заметени сиг...

Бедствието в Царево: Водата е негодна за пиене, активираха се свлачища (видео)

12 Септември 2023
0 421

Бедствието в Царево: Водата е негодна за пиене, активираха се свлачища. Така ситуацията в красивия ни морски град остава драматична, показва видео на NOVA.

След решение на Кризисния щаб, бедственото положение в общината продължава. Водата на територията е все така неподходяща за пиене и битови нужди.

Заметени сигнали, съмнителни строежи и един “кмет в сянка” в основата на трагедията в Царево (видео)

Регионалната здравна инспекция е взела проби за качеството й, като те все още са с лоши показатели. В сряда се очакват да бъдат готови и пробите за микробиология.

Утре пък се очаква да се възстанови централното водоподаване. От Регионалната здравна инспекция съветват туристите да не влизат в морето. 

Бедствието в Царево: Водата е негодна за пиене, активираха се свлачища (видео)

Хидроинженери вече проверяват ситуацията на язовир „Потурнашки”. Резултатите от обследването ще бъдат представени на Междуведомствената комисия, която ще заседава в четвъртък преди обед на територията на Община Царево.

До момента размерът на щетите се оценява на над 30 милиона лева, но всеки ден постъпват нови сигнали за поражения. Продължават и ремонтите по възстановяване на разрушената инфраструктура.

Пороите активизираха и свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол, става ясно от материала на NOVA.

В същото време различни източници показват, че трагедията, споделяла Царево и околността, е можела да бъде поне частично избегната. Години немарливост водят до тежки последствия за обикновения човек, който става ценен за управляващите единствено преди избори. Аспарухово, Мизия, Карловско, Царево… списъкът е дълъг. Една и съща история се повтаря всяка пролет и есен. Колко още ще животи и домове трябва да бъдат разрушени, за да заживеем в нормална, европейска, правова държава?!

Бедствието в Царево: Водата е негодна за пиене, активираха се свлачища

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции