<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198097" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Работи бавно:...

Погълналото метадон дете е било обявено за дете в риск още преди инцидента (видео)

13 Септември 2023
0 380

Погълналото метадон дете е било обявено за дете в риск още преди инцидента. Това споделя в ефира на NOVA Диана Великова – началникът на отдел „Закрила на детето” във Варна.

2-годишното дете е било с мярка за закрила от края на миналата година. Към март то е настанено при близки и роднини.

2-годишно дете е с опасност за живота след поглъщане на метадон

„След проучване на семейството и на детето, по сигнали, е предприето настаняване при близки. Причината са дефицити в семейната среда и при родителите. Преди ситуацията с метадона, детето е обявено за такова в риск. В предишен път то е било поставено в рискова ситуация от баща си”, споделя Великова.

Погълналото метадон дете е било обявено за дете в риск още преди инцидента (видео)
Снимка: iStock

Той е неглижирал потребностите на детето. Напуснал е жилището, не е имал доходи, не е имал къде да го оглежда. Имало е конфликти в неговото семейство”. Това разясни началникът на отдел „Закрила на детето”.

Състоянието на 2-годишното дете, погълнало метадон, се подобрява (видео)

За майката не е известно да е наета някъде на работа и да получава доходи.

В момента се обсъжда дали детето да бъде настанено в приемно семейство. „Тази мярка съществува като един от вариантите. В близките часове ще се реши къде да бъде”, допълни тя.

Социалният работник разкри, че здравословното състояние на детето се подобрява, но все още не е ясно кога ще бъде изписано.

Погълналото метадон дете е било обявено за дете в риск още преди инцидента

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции