<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198426" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Развитие по с...

Повдигнаха три обвинения на “мъжкаря”, пребил и подстригал жена в Свищов (видео)

15 Септември 2023
0 306

Повдигнаха три обвинения на “мъжкаря”, пребил и подстригал жена в Свищов преди ден. Насилникът е обвинен за лека телесна повреда, принуда в условията на домашно насилие и заплаха за живота на жертвата, съобщава наблюдаващият прокурор Силвия Начкова в ефира на NOVA.

Пореден случай на пребита и подстригана жена, този път в Свищов

“Най-тежкото обвинение е за принуда в условията на домашно насилие. Предвижда се от 3 до 10 години лишаване от свобода”, обясни Начкова.

„Мотивът за тези деяния е ревност. Тя има предходна връзка с друго лице. Това лице нанася телесна повреда на сегашния извършител”, обясни наблюдаващият прокурор.

Повдигнаха три обвинения на &#8220;мъжкаря&#8221;, пребил и подстригал жена в Свищов (видео)

Мъжът поставил ултиматум на жертвата си – или ще я убие, или да я подстриже, обясни още Начкова.

Той не признава вината си. Мъжът е задържан за 72 час, повдигнато му е обвинение. Предстои внасяне на искане за задържане под стража.

Мъжът вече е осъждан за престъпление против собствеността.

Кметът на Свищов Генчо Генчев потвърди, че на местните власти и институции и преди им се е налагало да се занимават с това семейство.

„Преди няколко месеца мъжът посети общинска администрация с едното си дете, за да търси жилище за живеене с детето. Видяхме, че детето е в риск. Общинската администрация осигури жилище”ы заяви Генчев.

„Изненадани останахме от вчерашния случай за неговите действия. Установили сме, че той работи в едно предприятие, следяхме как се грижи за детето си, условията бяха добри”, обясни кметът.

Мъжът сам се грижел за детето. Именно детето било причината да му дадат общинско жилище.

„Доколкото имаме информация, сега майката с двете деца се намира в център за настаняване във Велико Търново. Изчакваме решението на съда в град Свищов. След това, при всички случаи, жилището ще бъде освободено”, каза кметът.

Коментарът на “Господарите”

Да пребиеш и подстрижеш жена явно е голямо “геройство”, щом обвиняемият след това е държал да се похвали пред съгражданите си с това деяние. Сбъркана ценностна система, 0 уважение към другия, никаква любов – това е мекото описание на случващото се за пореден път. Няма оправдание за насилието.

И не, уважаеми прокурори и съдии, не е “лека телесна повреда” унижението за поредната жертва, която цял живот ще живее със спомена за случилото се. Крайно време е моралът да намери своето място в закона. Само така насилници като поредния “герой” от Свищов ще имат страх от правосъдието. Защото сега от него се страхуват жертвите. Страх ги е, че насилникът ще получи условна и после ще отмъсти за “разкарването по съдилища”. Страх ги е, че няма кой да ги защити – с изключение на няколко неправителствени организации, които напук на неработещата държава се опитват да работят. И е нормално да ги е страх. Защото в България жертвите трябва да се страхуват от липсата на правосъдие, а не закононарушителите от правосъдието.

Повдигнаха три обвинения на “мъжкаря”, пребил и подстригал жена в Свищов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции