<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198988" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Енергетици и ...

Нападението над момиче в София е било заради чанта с 20 лева и маратонки

19 Септември 2023
0 235

Нападението над момиче в София е било заради чанта с 20 лева и маратонки. Едното от момчетата е дърпало слушалки от врата на потърпевшата, опитвайки да я души, докато другото е взимало вещите ѝ, предава bTV. Припомняме, че в грабежа са участвали три момчета, от които едното бе простреляно смъртоносно при гонка с полицай.

Според криминален експерт полицията е имала право да стреля по 18-годишния крадец (видео)

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двете непълнолетни момчета – на 16 и 17 години, за грабежа над момичета, при който беше употребена сила. Установено е, че вчера около 02:00 часа през нощта на бул. „Черни връх“ в София, обвиняемите са отнели чанта с 20 лева, документи и маратонки от млада жена, като е използвана сила за това. 

Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. По-късно, около 5:30 часа постъпва нов сигнал от охрана на търговски обект на бул. “Черни връх”, че три лица прескачат оградата и се оттеглят към кръговото на зоологическата градина.

Нападението над момиче в София е било заради чанта с 20 лева и маратонки
снимка: iStock

Органите на реда издирват лицата и установяват, че това са тримата от сигнала за грабеж по-рано. Заподозрените влизат в автобус 120, който спира заради подадения полицейски сигнал. Тогава тримата младежи опитват да избягат. Единият от тях е прострелян от полицай и по-късно умира в болницата, в която е настанен.

По случая е образувано досъдебно производство. Обвиняемите са задържани за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои днес да бъде внесено искане в Софийски районен съд за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Нападението над момиче в София е било заради чанта с 20 лева и маратонки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    19 Септември 2023

    Добре криминално проявени са за кражби. Навсякъде, чета че са стари познайници, което означава, че полицаите знаят къде да ги намерят това елиминира нуждата от стрелба. За мен това е хладнокръвно убийство прикрито с предупредителни изстрели . Фактът, че след това полицаят е качил в патурлката простреляния говори , че е осъзнал, че стрелбата е излишна.

Реакции