<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=19909" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж прави йог...

Видео учи как се действа, ако човек попадне в ситуация на масова стрелба

04 Декември 2015
0 6954

Хиляди хора споделят в социалните мрежи видео, показващо как трябва да реагира човек, когато попадне в ситуация, в която се стреля наоколо. Видеото всъщност не е ново, но американците масово започнаха да го показват след бруталното убийство на 14 души в социален център в Сан Бернардино, Калифорния.  

 

КОЛКО БЪРЗО РЕАГИРАТ БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ ПРИ СИГНАЛ ЗА БОМБА?

 

Урокът от видеото е, че когато човек попадне в ситуация, в която има атака от стрелци, той има три опции – да бяга, да се крие или да се бори с нападателите. Ако е възможно бягството и има път за това, трябва да се използва тази опция, дори другите хора наоколо да не са съгласни. Ако евакуцията не е възможна, човек трябва да намери опция да се скрие, като е най-добре това да стане зад големи обекти и да пази тишина. Ако животът е в пряка опасност, тогава и опцията с физическото противопоставяне на нападателите също е в сила. 

 

Гласът във видеото казва: "Kато последна мярка, ако животът ви е в опасност, независимо дали сте сами или действате в група, борете се! Действайте с агресия. Импровизирайте с оръжия. Обезоръжете го… и неутрализирайте стрелеца надолу, без значение какво ще стане."

 

Видеото е пуснато през 2012 г. от властите в Хюстън. Американски медии също го показаха.

 

БОМБА НА ЛЕТИЩЕТО В СОФИЯ – ЗАПЛАХА ИЛИ ЛИПСА НА КОМУНИКАЦИЯ?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции