<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199229" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България, Гър...

Експлозия на борда на кораб в Черно море край Румъния

20 Септември 2023
0 344

Експлозия на борда на кораб в Черно море край Румъния, съобщава румънското издание Adevărul.

Взривът е станал във водите край пристанищния град Сулина. По искане на капитана на плавателния съд всички 12 членове на екипажа са били евакуирани и докарани в безопасност на пристанището в Сулина.

Засега причините не са известни. Пристанищната администрация на Тулча е започнала разследване за установяването им.

Ако експлозията се е дължала на мина, това трябва да установи Министерството на отбраната.”, заяви Дан Ичим, главният капитан на Пристанищната администрация на Тулча.

Експлозия на борда на кораб в Черно море край Румъния
Засегнатият кораб

Взривиха мината върху дрон край село Тюленово (видео)

В операцията по спасяването на екипажа са участвали служители на бреговата охрана и на румънската Агенция за спасяване на човешкия живот в морето.

Един от 12-те моряци на кораба се намира под медицинско наблюдение в отделението за спешна помощ на окръжната болница в Тулча.

Става дума за сирийски гражданин, който постъпва с леки болки в корема и контузия на дясната ръка. Той все още остава в Спешно отделение.”, уточниха от медицинската служба.

Управителят на Окръжната служба за спешна помощ Родика Агаврилей заяви, че състоянието на останалите моряци е завършено.

Експлозия на борда на кораб в Черно море край Румъния

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции