<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Баща ми, Дона...

Косово с предупреждение: Ако Вучич влезе в страната без разрешение, ще бъде задържан (видео)

20 Септември 2023
0 125

Косово с предупреждение: Ако Вучич влезе в страната без разрешение, ще бъде задържан. Тези думи към сръбския президент отправи косовският вътрешен министър Джелал Свечла.

Свечла коментира изявлението на Вучич, в което последният заяви, че ще посети Косово и няма да пита премиерът на страната Албин Курти за позволение, предаде NOVA.

Дуа Липа получи зов за помощ от жителите на малко косовско село

Външният министър предупреди, че държавният глава ще бъде задържан, ако дойде без разрешение.

“Дали Вучич трябва да бъде допуснат или не, е въпрос, който трябва да реши министър-председателят в случай на искане за разрешение. Ако той влезе без разрешение, е ясно кои институции ще се занимават с този въпрос”, добави силовият министър.

Косово с предупреждение: Ако Вучич влезе в страната без разрешение, ще бъде задържан (видео)

Свечла обаче заяви: “Не вярвам, че Вучич е достатъчно луд, за да го направи”.

Миналата седмица Вучич отново разпали напрежението между двете страни. В изявлението си пред медиите след срещата за диалог между ЕС, Сърбия и Косово, проведена миналата седмица в Брюксел, сръбският президент заяви, че ще отиде в Косово веднага щом получи “демократично разрешение” и че няма да пита косовския премиер Албин Курти за това. Той заяви, че ще попита само сърбите в Косово.

Заглавна снимка: iStock, Duma.gov.ru

Косово с предупреждение: Ако Вучич влезе в страната без разрешение, ще бъде задържан

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции