<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199324" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сарафов атак...

Банкова служителка присвоила близо 1 млн. лева от клиентски сметки

20 Септември 2023
0 682

Банкова служителка присвоила близо 1 млн. лева от клиентски сметки. Тя е от Сандански. В периода 1995 г.- 2016 г. е работила във финансова институция и е заемала различни длъжности. Обвинена е от Окръжната прокуратура в Благоевград за присвояване на особено големи суми.

С оглед на трудовите си задължения тя разполагала с достъп да сметките на клиентите, пише местното издание „Струма“. Извършвала е касови и безкасови операции, работела с парични наличности и издавала кредитни карти. Както всички служители на банката, така и тя притежавала потребителски акаунт и парола, с които имала достъп до електронната система на банката и работните приложения.

Банкова служителка присвоила близо 1 млн. лева от клиентски сметки
Снимка: iStock

С годините тя спечелила доверието на клиентите, някой дори я приемали като личен банкер. В случай, когато клиент искал справка по сметката си от нея, тя му давала информация с манипулирани салда. Имало случаи дори, в които тя издавала кредитна карта на името на конкретен човек без неговото знание. След това теглела пари от нея.

За погасяване на задължения по картите и за прикриване на своите действия, обвиняемата се разпореждала със средства от поверените ѝ клиентски сметки. Тя е действала по тази схема за източване в продължение на 9 години и е присвоила чужди пари в размер на 902 435 лева.

Камера засне как крадец влиза в частен дом и отмъква пари и бижута (видео)

Банкова служителка присвоила близо 1 млн. лева от клиентски сметки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции