<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199654" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откриха разб...

Работи се по три версии за падналия хеликоптер край Гърмен (видео)

23 Септември 2023
0 247

Работи се по три основни версии за инцидента с падналия хеликоптер край Гърмен, при който загина пилотът на летателния апарат, става ясно от репортаж на bTV.

Може да е временна загуба на ориентировката във връзка с влошените метеорологични условия в района на полета – може би гъста димка, мъгла или не ниска облачност. Втората вероятна причина – това е технически отказ може би на двигател или системите за управление. Третата версия е влошено здравословно състояние на пилота по време на излитането.“, казва Христо Христов, директор на „Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт“.

Откриха разбилия се хеликоптер, пилотът е загинал (видео)

Работи се по три версии за падналия хеликоптер край Гърмен (видео)
падналият хеликоптер е модел “Робинзон”. източник: istockphoto

Според специалиста най-вероятната причина за трагегидията е загубата на ориентировка.

Частният хеликоптер изчезна вчера край село Гърмен, а малко след 19 ч. пилотът беше открит мъртъв. Машината е паднала в дере. Правят се опити да бъде извадено тялото на пилота, но теренът е труднодостъпен. 

Христов обясни, че подобни машини нямат черни кутии.

По международните стандарти такова разследване продължава до една година. Може и да се удължи, като се прави временен доклад.“, добави той.

Работи се по три версии за падналия хеликоптер край Гърмен (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции