<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чутовен обра...

Нова победа за хегемона във Ф1, ясен е отборният шампион (видео)

24 Септември 2023
0 113

Нова победа за хегемона във Ф1, ясен е отборният шампион. Макс Верстапен и Red Bull се върнаха на победния път в неделната Гран при на Япония. Те оцеляха в драматична първа обиколка и се откъснаха комфортно от двойката на McLaren Ландо Норис и Оскар Пиастри. Така бе потвърдена поредната титла при конструкторите за отбора от Милтън Кийнс.

Image
Колаж: X/@F1

Верстапен беше атакуван от Пиастри и Норис на старта, но удържа и двамата на разстояние. Той премина през периодите на кола за сигурност и виртуална кола за сигурност, а след това се устреми напред по трасето и за 13-и път този сезон премина първи покрай карирания флаг.

Намери се кой да спре хегемонията на Верстапен (видео)

По този начин Red Bull математически измъкна шампионата при конструкторите от обсега на съперниците си. Така тимът затвърди победата си през 2022 г. и направи два поредни триумфа. Това подчертава превъзходството на екипа в най-новата ера на Формула 1 досега. Отборът добави трофея към титлите, които постигна през 2010, 2011, 2012 и 2013 г.

Битката между пилотите на “Макларън” в крайна сметка се реши в полза на Норис. Британецът излезе напред в началото, изостана, когато Пиастри влезе в бокса при виртуалната кола за сигурност, но след това показа достатъчно скорост, за да могат съотборниците да разменят позициите си. Шарл Льоклер оглави атаката на “Ферари” с четвърта позиция, като направи дръзко късно изпреварване на съперника си с “Мерцедес” Джордж Ръсел. Ръсел бе единственият пилот в челото, който опита стратегия с едно, а не с две спирания.

Нова победа за хегемона във Ф1, ясен е отборният шампион

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции