<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199756" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова победа з...

Загуба за “лъвиците” на изпроводяк на Олимпийската квалификация

24 Септември 2023
0 135

Загуба за “лъвиците” на изпроводяк на Олимпийската квалификация. Женският национален отбор по волейбол претърпя поражение и в последния си мач от квалификацията за Олимпийските игри в Париж догодина. Нашите момичета нямаха шанс да се класират, независимо от крайния изход на днешния им последен мач срещу Пуерто Рико.

May be an image of 10 people, people playing voleyball, people playing tennis and text
Снимка: Facebook/Bulgarian Volleyball Federation

Момичетата на Лоренцо Мичели се бориха здраво, но отстъпиха от коравия си последен съперник в група “Б” на надпреварата. Още в първия гейм представителките на карибската държава показаха пълния си потенциал. Те спечелиха частта с 25-14. През втората част нещата се обърнаха и “лъвиците” триумфираха след 25-20. В останалите два гейма обаче в залата в Токио имаше само един отбор. Пуерто Рико спечели след 25-18 в третия и 25-12 в четвъртия гейм.

България с първа победа на олимпийската квалификация

Най-резултатна за България стана капитанката Мирослава Паскова-Кънева с едва 8 точки (1 ас). Резервите Елена Бечева (1 ас) и Микаела Стоянова се отчетоха с по 7 точки. За тима на Пуерто Рико над всички бе Британи Аберкромби с 21 точки (2 блока, 2 аса) за победата. Елейн Васкес (3 аса) и Пилар Мари Виктория (4 блока) добавиха още 16 и 14 точки за успеха.

По този начин българските “лъвици” завършиха на предпоследното 7-о място в класирането групата с едва 1 победа, 6 загуби и 5 точки. Единственият ни успех дойде срещу състава на Перу. Пуерто Рико пък остава твърдо на 4-а позиция с 4 победи, 3 загуби и 11 точки в актива си.

Видео: MAX SPORT

Загуба за “лъвиците” на изпроводяк на Олимпийската квалификация

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции